fbpx
SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Basiscursus Theatersport
Categorieën: cursus

Zeg altijd nee en je krijgt een veilig leven. Zeg altijd ja en je krijgt een leven vol avontuur.

─ Keith Johnstone

start basiscursus theatersport UtrechtTheatersport is één van de meest bekende vormen van geïmproviseerd theater waarbij plot, rollen en enscenering terplekke ontstaan. Het publiek denkt actief mee en er is veel contact is met andere teams. Omdat in theatersport ‘fouten’ niet bestaan betekent het zowel voor toeschouwers als spelers een avondje uit! Leuk om naar te kijken, nog leuker om zelf te doen!

In 12 lessen van 2 uur komen de basisprincipes van theater en improvisatie aan bod die geoefend worden met diverse spelvormen. Onderwerpen die voorbij komen zijn bijvoorbeeld ‘durven’ spelen, creatieve processen, het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel. Voor deze basiscursus is geen ervaring op gebied van theater of improvisatie nodig.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater en de bekendste theatersportgames, en kun je deze toepassen. Deze beginnerscursus geeft je een goede basis om eventueel in te stromen bij een theatersportvereniging.

Deze cursus wordt begeleid door Nico Groenenberg. In verband met COVID-19 zal er bij oefeningen zoveel mogelijk 1,5 meter afstand worden aangehouden (de ruimte is berekend op 6 m2 per deelnemer), wordt er aanvullend geventileerd en is er altijd voldoende handontsmettingsmiddel aanwezig. Neem bij vragen hierover gerust contact op.

Plaats: Goylaan 7, 3525 AA Utrecht (gratis parkeerterrein)
Tijd: iedere maandagavond, van 20.00-22.00 uur
Eerste les: maandag 21 september 2020 om 20.00 uur
Lesoverzicht: 21-9, 28-9, 5-10, 12-10, 26-10, 2-11, 9-11, 16-11, 23-11, 30-11, 7-12, 14-12 (NB: 19-10 geen les)
Kosten: €210,- (incl. 21% BTW). U-pas houders kunnen korting krijgen.
Vragen: info[at]springintheater.nl / 06-34944350
Inschrijven: via het online inschrijfformulier
UPDATE: het maximaal aantal deelnemers van cursus is bereikt, en de cursus is van start gegaan. In januari gaat een nieuwe basiscursus van start. Kun of wil je niet zo lang wachten? In oktober start een introductiecursus improviseren die wellicht interessant voor je is.
Let op: er is een beperkt aantal workshopplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend. Je ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per email. Neem contact op indien je na een uur nog geen bevestiging ontvangen hebt. Van de cursus ontvang je rond de aanvangsdatum een BTW-factuur.

Commentaren

commentaren

8 Commentaren to “Basiscursus Theatersport”

 1. Stephane Moquette schreef:

  Beste Nico,

  Het lijkt me leuk om een mee te doen aan de cursus. Is het mogelijk mij hiervoor in te schrijven?

  Vriendelijke groet,

  Stephane

 2. Martien jongenelen schreef:

  Zou ik als 52 jarige de enige oudere zijn? Of zijn er meer 50+ deelnemers?

 3. Merlijn schreef:

  Is het een serieuze groep? Word er ook aandacht besteed aan dingen als boosheid/frustratie?

  • admin schreef:

   Het betreft hier een cursus met open inschrijving, geen groep. Maar de cursus is inderdaad serieus van opzet: per les wordt staat een ander thema centraal, o.a. het uitspelen van emoties en subtekst.

 4. Jill schreef:

  Voor welke leeftijden is deze basiscursus bedoeld? En wat komt na de basiscursus?

  Mvg,
  Jill

  • admin schreef:

   Deze basiscursus is bedoeld voor volwassenen (18+). Na de basiscursus is er de mogelijkheid deel te nemen aan een vervolgcursus (ca. eens per jaar van start) of iedere woensdagavond bij de open inlooplessen.

Laat een antwoord achter