fbpx
SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Basiscursus Theatersport
Categorieën: cursus

Zeg altijd nee en je krijgt een veilig leven. Zeg altijd ja en je krijgt een leven vol avontuur.

─ Keith Johnstone

start basiscursus theatersport UtrechtTheatersport is één van de meest bekende vormen van geïmproviseerd theater waarbij plot, rollen en enscenering terplekke ontstaan. Omdat het publiek actief meedenkt, er veel contact is met andere teams en ‘fouten’ niet bestaan betekent theatersport zowel voor toeschouwers als spelers een avondje uit! Leuk om naar te kijken, nog leuker om zelf te doen!

In samenwerking met theatersportvereniging De Lunetics wordt een beginnerscursus aangeboden die een goede basis geeft om eventueel in te stromen bij een theatersportvereniging. In 12 lessen van 2 uur raak je bekend met de basisprincipes van theaterimprovisatie gebaseerd op principes van Keith Johnstone, en leer je de belangrijkste theatersportgames zodat je in staat bent zelf ‘voorbereid onvoorbereid’ het podium op te stappen.

Deze cursus wordt begeleid door Nico Groenenberg.

Plaats: Cultureel Centrum ‘De Musketon’Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht
Tijd: iedere maandagavond, van 20.00-22.00 uur
Eerste les: 21 januari 2019, 20.00 uur
Lesoverzicht: 21-1, 28-1, 4-2, 11-2, 18-2, 4-3, 11-3, 18-3, 25-3, 1-4, 8-4, 15-4 (NB: 25-2 geen les)
Kosten: €185,- (incl. 21% BTW). U-pas houders kunnen korting krijgen.
Vragen: info[at]springintheater.nl / 06-34944350
Inschrijven: online inschrijfformulier
Let op: er is een beperkt aantal workshopplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend. Je ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per email. Neem contact op indien je na een uur nog geen bevestiging ontvangen hebt. Van de cursus ontvang je rond de aanvangsdatum een BTW-factuur.

Commentaren

commentaren

7 Commentaren to “Basiscursus Theatersport”

 1. […] Theatersport is een (korte) vorm van improvisatietheater waarbij je games speelt (denk aan de spellen in De Lama’s of In Goed Gezelschap) en is leuk om zelf te doen. In deze korte introductiecursus leer je hoe je snel nieuwe dingen kunt bedenken en op anderen kunt reageren. In 5 korte lessen van anderhalf uur leer je hoe je snel verhalen uit je duim kunt zuigen, en deze op zo’n manier te brengen dat iedereen je nog gelooft ook. Handig op school en thuis, en leuk om met je vrienden te doen. Deze cursus is speciaal voor jongeren van 12 tot 17 jaar, dus je speelt alleen met leeftijdgenoten (voor 18+ is er de Basiscursus Theatersport). […]

 2. […] mensen die na een ‘Basiscursus Theatersport‘ of ‘Introductiecursus Improviseren‘ de smaak te pakken hebben gekregen is er de […]

 3. Merlijn schreef:

  Is het een serieuze groep? Word er ook aandacht besteed aan dingen als boosheid/frustratie?

  • admin schreef:

   Het betreft hier een cursus met open inschrijving, geen groep. Maar de cursus is inderdaad serieus van opzet: per les wordt staat een ander thema centraal, o.a. het uitspelen van emoties en subtekst.

 4. […] van theatersport en theaterimprovisatie. Als het bevalt kun je desgewenst opgeven voor de Basiscursus Theatersport die een week later van start […]

 5. Jill schreef:

  Voor welke leeftijden is deze basiscursus bedoeld? En wat komt na de basiscursus?

  Mvg,
  Jill

  • admin schreef:

   Deze basiscursus is bedoeld voor volwassenen (18+). Na de basiscursus is er de mogelijkheid deel te nemen aan een vervolgcursus (ca. eens per jaar van start) of iedere woensdagavond bij de open inlooplessen.

Laat een antwoord achter